Biblioteka funkcjonuje w nowych lokalizacjach:
ul. Akademicka 2 oraz ul. Ciołkowskiego 1K (Kampus UwB) - więcej informacji na stronie głównej Biblioteki Uniwersyteckiej.

 
Katal. Centralny UWB
Zaloguj
Moje konto
Preferencje
Bazy
Nowości w katalogu CEN
Pomoc
Bazy Online
Indeksy
Wyszukaj
Lista wyników
Poprzednie wyszukiwania
Moja e-półka
Wykaz działów
Strona Biblioteki
 
  Wybrane rekordy:  Wybrany widok  |  Zapisz/wyślij  |  Utwórz podzestaw  |  Zapisz na serwerze  |  Filtr  
  Cały zestaw:  Zaznacz wszystko  |  Odznacz  |  Waga słów  |  Zawęź  |  Dodaj do Mojej e-półki  |   


Wyniki dla Wolny dostęp= "664"; sortowanie wg roku, potem autora
Opcje sortowania: autora, potem rautora, potem r roku, potem autroku, potem autautora, potem ttytułu, potemtytułu, potemroku, potem tytsygn. potem rokart. potem tyt.
Opcje formatowania :  Ustaw format 951 dla zestawu rekordów 951 Ustaw format 951 dla zestawu rekordów 952 Ustaw format widok skrócony-tabela dla zestawu rekordów 953 Ustaw format 953 dla zestawu rekordów Widok skrócony-tabela
Rekordy 1 - 99 z 104 (maksymalna ilość wyświetlonych i sortowanych rekordów to 6000)  

 
 
No Previous Page   Next Page
#
Autor Tytuł Rok wyd. Lokalizacja   [?] Artykuł w: Symbol działu Pełny tekst
1

Food forensics : stable isotopes as a guide to authenticity and origin / editors James Francis Carter, Lesley Ann Chesson. 2017 BIC( 1/ 0)


2

Food authentication : management, analysis and regulation / edited by Constantinos A. Georgiou and Georgios P. Danezis. 2017 BIC( 1/ 0)


3
Laganà, Pasqualina. Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności / Pasqualina Laganà, Gabriella Caruso, Caterina Barone, Giorgia Caruso, Salvatore Parisi, Lucia Melcarne, Francesco Mazzù, Antonino Santi Delia ; [pr 2017 BG( 1/ 0)
BIO( 2/ 1)
BIC( 1/ 0)


4

Chemia żywności : praca zbiorowa. 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk. 2017 BIC( 1/ 0)


5

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Biologiczne właściwości składników żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. 2017 BIC( 1/ 0)


6

Jakość żywności - teraźniejszość i przyszłość / redakcja naukowa Anna Augustyńska-Prejsnar, Czesław Puchalski. 2016 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


7
Babicz-Zielińska, Ewa. Sensoryczna ocena jakości żywności / Ewa Babicz-Zielińska, Agnieszka Rybowska, Wiesława Obniska. 2016 BIC( 1/ 0)


8

Wybrane zagadnienia z analizy żywności i żywienia człowieka / pod red. Haliny Grajety.
BIC( 1/ 0)


9
Katz, Sandor Ellix (1962- ).. Sztuka fermentacji : praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów / Sandor Ellix Katz ; ze wst 2016 BIC( 1/ 0)


10

Organic food market in Poland / edited by Andrzej Graczyk, Krystyna Mazurek-Łopacińska ; [authors of chapters : Andrzej Graczyk, Karol Kociszewski, Krystyna Mazurek-Łopacińska, Igor Smoliński 2016 BIC( 1/ 0)


11
Ruda, Maria (1950- ).. Konsumenckie zainteresowanie wieprzowymi produktami regionalnymi na Podkarpaciu / Maria Ruda, Bożena Kusz, Janusz Kilar, Dariusz Kusz, Magdalena Kilar. 2016 BIC( 1/ 0)


12
Ruda, Maria (1950- ).. Podkarpacka wołowina : gusty i preferencje konsumentów / Maria Ruda, Janusz Kilar, Magdalena Kilar, Stanisław Zając. 2016 BIC( 1/ 0)


13

Dietetyka praktyczna w ujęciu interdyscyplinarnym / redakcja Michał Skrzypek, Teresa B. Kulik ; Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II. Wydział Nauk Społecznych. 2016 BIC( 1/ 0)


14
Stein, Jürgen (1956- ).. Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię : intoksykacje i inne zagrożenia zdrowia naturalnymi składnikami żywności, dodatkami i zanieczyszc 2016 BIC( 1/ 0)


15

Enzymy w technologii spożywczej / redakcja naukowa Robert J. Whitehurst, Maarten Van Oort ; [z języka angielskiego tłumaczyła Agnieszka Błaszczak]. 2016 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


16

Bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski. 2016 BIC( 1/ 0)


17
Bartoszek-Pączkowska, Agnieszka. Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Biologiczne właściwości składników żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk ; autorzy: Agnieszka Bartoszek, Joanna Cyp 2015 BIC( 1/ 0)


18
Cygan-Szczegielniak, Dorota. Dodatki do żywności / Dorota Cygan-Szczegielniak, Bogdan Janicki, Aleksandra Roślewska, Magdalena Stanek, Karolina Stasiak. 2015 BIC( 1/ 0)


19
Dżugan, Małgorzata. Rola interakcji międzypierwiastkowych w ograniczeniu biodostępności metali ciężkich w łańcuchu pokarmowym człowieka / Małgorzata Dżugan, Monika Wesołowska, Czesław Puchalski, Grzegorz 2015 BIC( 1/ 0)


20

Bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Czesław Puchalski, Małgorzata Dżugan, Anna Augustyńska-Prejsnar. 2015 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


21
Szłyk, Edward (1951- ).. Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności / Edward Szłyk, Marcin Cichosz, Anna Filipiak-Szok, Aneta Jastrzębska, Marzanna Kurzawa. 2015 BIC( 2/ 0)


22
Wołosiak, Rafał. Ocena wybranych procedur oznaczania aktywności przeciwutleniającej składników żywności / Rafał Wołosiak. 2015 BIC( 1/ 0)


23
Zaguła, Grzegorz. Obrazowanie zjawisk przemian fizykochemicznych wybranych grup owoców i warzyw z uprawy ekologicznej w czasie wegetacji i przechowywania / Grzegorz Zaguła, Maria Czernicka, Czesław Puchalski, Ma 2015 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


24
Gil, Marian. Technologia żywności i żywienia / pod redakcją naukową Marka Zina ; [autorzy rozdziałów Marian Gil, Elżbieta Głodek, Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk, Marek Zin]. 2014 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)


25
Grimm, Hans-Ulrich (1955- ).. Chemia w pożywieniu : jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą / Hans-Ulrich Grimm ; [tł. Katarzyna Jurczak]. 2014 BG( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)


26

Żywność ekologiczna : skrypt do ćwiczeń / pod red. Eweliny Hallmann ; [aut. Ewelina Hallmann [et al.]. 2014 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)


27
Pilaczyńska-Szczęśniak, Łucja. Jeść albo nie jeść? / Łucja Pilaczyńska-Szcześniak, Maciej Pawlak ; Akademia Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu. 2014 BIC( 1/ 0)


28

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Ewa Babicz-Zielińska [et al.]. 2014 BIC( 2/ 2)


29

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Sacharydy, lipidy i białka / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Bronisław Drozdowski [et al.]. 2014 BIC( 2/ 1)


30

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Emilia Barbara Cybulska [et al.]. 2014 BIC( 2/ 1)


31

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii / pod red. Mirosława Słowińskiego. 2014 BIC( 1/ 0)


32

Ogólna technologia żywności / pod red. Elżbiety Dłużewskiej i Krzysztofa Leszczyńskiego. 2013 BIC( 1/ 0)


33

Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w biotechnologii żywności : praca zbiorowa / pod red. Małgorzaty Gniewosz i Edyty Lipińskiej ; [aut.: Stanisław Błażejak et al.]. 2013 BIO( 2/ 0)
BIC( 1/ 0)


34
Grimm, Hans-Ulrich (1955- ).. Nie jedz tego! : szkodliwe składniki "zdrowego" jedzenia / Hans-Ulrich Grimm ; [tł. Katarzyna Jurczak]. 2013 BIC( 1/ 1)


35

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności / Edward Szłyk [et al.]. 2013 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


36

Od socjologii medycyny do socjologii żywienia / pod red. Beaty Tobiasz-Adamczyk. 2013 BG( 1/ 0)
WHS( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

316.334:61 Socjologia medycyny
37
Wroniak, Małgorzata. Studia nad wpływem wybranych czynników na wartość żywieniową, cechy jakościowe, w tym stabilność oksydatywną i bezpieczeństwo oleju rzepakowego tłoczonego na zimno / Małgorzata Wronia 2013 BIC( 1/ 0)


38
Dżugan, Małgorzata. Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności / Małgorzata Dżugan, Anna Pasternakiewicz ; Uniwersytet Rzeszowski. Wydział Biologiczno-Rolniczy. Katedra Chemii i Toksykologii Żywności. 2012 BIO2( 1/ 0)
BIC( 2/ 1)


39

Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / red. nauk. Jan Gawęcki ; aut.: Stanisław Berger [et al.]. 2012 BIC( 1/ 0)


40
Jeżewska-Zychowicz, Marzena. Akceptacja nowych produktów żywnościowych i jej uwarunkowania / Marzena Jeżewska-Zychowicz, Maria Jeznach, Małgorzata Kosicka-Gębska. 2012 BIC( 1/ 0)


41

Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności / pod red. Dagmary Orzeł i Jadwigi Biernat. 2012 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


42
Pasternakiewicz, Anna Małgorzata. Ćwiczenia laboratoryjne z toksykologii żywności / Anna Pasternakiewicz, Małgorzata Dżugan ; Uniwersytet Rzeszowski. Wydział Biologiczno-Rolniczy. Katedra Chemii i Toksykologii Żywności. 2012 BIO2( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


43
Stachelska, Milena Alicja. Ćwiczenia z technologii mleczarskiej / Milena Alicja Stachelska, Antoni Jakubczak ; Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży. 2012 BIC( 1/ 0)


44
Statham, Bill. E 213 : tabele dodatków i składników chemicznych czyli wiesz co jesz / Bill Statham ; [tł. Katarzyna Tryc]. 2012 BIC( 1/ 0)


45
Dries, Jan. Sztuka łączenia pokarmów : co z czym? / Jan i Inge Dries ; [przekł. Dariusz Łyżnik]. 2011 BIC( 1/ 0)


46
Dziuba, Szymon. Poradnik do ćwiczeń laboratoryjnych z wybranych zagadnień technologii przemysłu spożywczego : przemysł zbożowo-młynarski, piekarniczy i cukierniczy / pod red. Katarzyny Szołtysek ; [aut. 2011 BIC( 2/ 0)


47

Jakość i bezpieczeństwo żywności : kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych / pod red. Doroty Nowak. 2011 BIC( 1/ 0)


48

Wybrane zagadnienia z mikrobiologii żywności / pod red. Stanisława Błażejaka i Iwony Gientki ; [aut. Stanisław Błażejak et al.]. 2010 BIO( 2/ 0)
BIC( 2/ 0)


49

Toksykologia żywności : przewodnik do ćwiczeń / pod red. Anny Brzozowskiej. 2010 BIO( 2/ 0)
BIC( 2/ 0)


50
Czerwińska, Dorota. Podstawy żywienia człowieka : podstawy żywienia i higieny : podręcznik do nauki zawodów: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego, kelner w technikum i szkole policealnej. 1 / Dorot 2010 BIC( 1/ 0)


51

Właściwości fizyczne żywności : praca zbiorowa / pod red. Zbigniewa Pałachy i Iwony Sitkiewicz ; aut.: Ewa Domian [et al.]. 2010 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


52

Współczesna margaryna : aspekty technologiczne i żywieniowe : praca zbiorowa / pod red. Krzysztofa Krygiera ; [aut.: Pernille Gerstenberg Kirkeby et al.]. 2010 BIC( 1/ 0)


53

Analiza żywności : zbiór ćwiczeń / pod red. Anny Gronowskiej-Senger. 2010 BIC( 2/ 0)


54

Mleko : biologia, chemia, analizy / pod red. Tadeusza Szulca. 2010 BIC( 1/ 0)


55

Jakość i prozdrowotne cechy żywności / pod red. Marii Wojtatowicz i Joanny Kawy-Rygielskiej. 2010 BIC( 1/ 0)


56

Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa / aut. Abdelonahhab Zaid [et al.] ; zespół tł. Iwona Bartkowiak-Broda [et al.]. 2010 BIC( 1/ 0)


57

Biologicznie aktywne peptydy i białka żywności : praca zbiorowa / pod red. Jerzego Dziuby i Łucji Fornal ; aut. Włodzimierz Bednarski [et al.]. 2009 BG( 4/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 3/ 1)


58

Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności / [aut. Witold Bekas et al. ; red. Agata Górska, Marta Łobacz]. 2009 BIC( 2/ 0)


59

Wybrane zagadnienia z nauki o żywieniu człowieka : praca zbiorowa / pod red. Jadwigi Biernat ; [aut.: Jadwiga Biernat et al.]. 2009 BIC( 1/ 0)


60

Ocena żywności i żywienia / pod. red. Marka Zina ; aut. rozdz. Marian Gil [et al.]. 2009 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


61
Noskowicz-Bieroniowa, Helena. Co może miód? / Helena Noskowicz-Bieroniowa. 2009 BIC( 1/ 0)


62

Wybrane zagadnienia z analizy żywności / pod red. Mieczysława Obiedzińskiego. 2009 BIC( 2/ 0)


63

Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [et al.]. 2009 BIC( 1/ 0)


64

Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności / pod red. Andrzeja Jarczyka i Elżbiety Dłużewskiej. 2008 BIC( 2/ 0)


65
Kolanowski, Wojciech. Dodatkowe źródła kwasów tłuszczowych omega-3 w żywieniu człowieka / Wojciech Kolanowski. 2008 BIC( 1/ 1)


66

Leksykon nauki o żywności i żywieniu człowieka oraz polsko-angielski słownik terminów / pod red. Piotra P. Lewickiego. 2008 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


67
Rutkowska, Jarosława. Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności / Jarosława Rutkowska. 2008 BIC( 3/ 0)


68
Świetlikowska, Krystyna. Surowce spożywcze pochodzenia roślinnego / pod red. Krystyny Świetlikowskiej ; [aut.: Krystyna Świetlikowska, Renata Kazimierczak, Grażyna Wasiak-Zys]. 2008 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)


69

Utrwalanie i przechowywanie żywności / pod red. Marka Zina ; [aut. rozdz. Marek Zin et al.]. 2008 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


70

Przeciwutleniacze w żywności : aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne : praca zbiorowa / pod red. Włodzimierza Grajka ; aut.: Wanda Baer-Dubowska [et al.]. 2007 BIC( 1/ 0)


71
Gertig, Henryk (1924-2011).. Bromatologia : zarys nauki o żywności i żywieniu / Henryk Gertig, Juliusz Przysławski. 2007 BIO( 3/ 0)
BIC( 2/ 0)


72

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Emilia Barbara Cybulska [et al.]. 2007 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 1)


73

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Ewa Babicz-Zielińska [et al.]. 2007 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 1)


74

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Sacharydy, lipidy i białka / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Bronisław Drozdowski [et al.]. 2007 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


75

Wybrane zagadnienia z technologii żywności / pod red. Marty Mitek i Mirosława Słowińskiego. 2006 BIC( 1/ 0)


76

Jakość i bezpieczeństwo żywności : uwarunkowania surowcowe, technologiczno-produkcyjne i prawne / pod red. Doroty Witrowej-Rajchert i Doroty Nowak ; [aut. Duda Grażyna et al.]. 2006 BIC( 1/ 0)


77
Jurczak, Marek E. (1938- ).. Mleko - produkcja, badanie, przerób / Marek E. Jurczak. 2005 BIC( 1/ 0)


78
Tajner-Czopek, Agnieszka. Analiza żywności - jakość produktów spożywczych / Agnieszka Tajner-Czopek, Agnieszka Kita. 2005 BIC( 1/ 1)


79

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu : praca zbiorowa / pod red. Jana Gawęckiego i Teresy Mossor-Pietraszewskiej ; aut. Janusz Czapski [et al.]. 2004 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


80
Gronowska-Senger, Anna (1940- ).. Podstawy biooceny żywności / Anna Gronowska-Senger. 2004 BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)


81

Metody zapewnienia jakości i bezpieczeństwa w przetwórstwie żywności / pod red. Doroty Witrowej-Rajchert i Doroty Nowak. 2004 BIC( 1/ 0)


82

Biotechnologia żywności : praca zbiorowa / pod red. Włodzimierza Bednarskiego, Arnolda Repsa ; [aut.: Marek Adamczak et al.]. 2003 BIO( 1/ 1)
BIO2( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


83
Biller, Elżbieta. Wybrane procesy w technologii żywności / Elżbieta Biller, Agnieszka Wierzbicka. 2003 BIC( 1/ 0)


84
Wierzbicka, Agnieszka (technologia żywności). Wybrane aspekty inżynierii żywności w tworzeniu produktów spożywczych / Agnieszka Wierzbicka, Elżbieta Biller, Tomasz Plewicki ; pod red. Agnieszki Wierzbickiej. 2003 BIC( 1/ 0)


85

Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów / Grażyna Lisińska [et al.]. 2002 BIC( 1/ 0)


86
Priwieziencew, Elżbieta. GMO zagrożeniem dla bioróżnorodności Polski : raport z kampanii / aut. Elżbieta Priwieziencew, Ewa Ligęza-Sieniarska, Szymon Sieniarski. 2002 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


87
Przysiężna, Ewa. Podstawy żywienia człowieka / Ewa Przysiężna. 2002 BIC( 2/ 0)


88

Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności : praca zbiorowa / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; [aut.] Ewa Babicz-Zielińska [et al.]. 2002 BIO( 3/ 0)
BIC( 1/ 1)


89

Genetycznie modyfikowane organizmy : kto ma rację? / [kom. red. Krzysztof Kamieniecki, Piotr Kossobudzki, Iwona Nurzyńska]. 2001 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


90
Pietruszka, Barbara (1952- ).. Zastosowanie epidemiologii w badaniach żywieniowych : przewodnik do ćwiczeń / Barbara Pietruszka, Hanna Roszkowska, Wojciech Roszkowski. 2001 BIC( 2/ 0)


91
Stauffer, Clyde E. (1935- ).. Emulgatory / Clyde E. Stauffer ; z ang. przeł. Emilia Barbara Cybulska. 2001 BIC( 1/ 0)


92
Dziuba, Jerzy (1944-2014).. Biochemia żywności : (metody, zadania i testy) : podręcznik akademicki / Jerzy Dziuba, Henryk Kostyra. 2000 BIC( 1/ 0)


93
Jermak, Małgorzata. Co na obiad, mamo? : genetycznie zmodyfikowane rośliny uprawne i zawierająca je żywność w Polsce / [raport sporządzili Małgorzata Jermak, Iza Kruszewska, Jan van Aken]. 2000 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)


94

Konsumencki przewodnik po dodatkach : substancje dodatkowe w żywności, substancje pomocnicze w kosmetykach i lekach dozwolone do stosowania w Unii Europejskiej / Federacja Konsumentów. 1999 BIC( 1/ 0)


95

Przewodnik do ćwiczeń z ogólnej technologii żywności : praca zbiorowa / pod red. Gustawa Sobkowicza ; [aut. Karol Aniołowski et al.]. 1998 BIC( 1/ 0)


96

Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka. 1998 BIC( 4/ 0)


97
Szkoła Problemów Dydaktyki Chemii (10 ; 1997 ; Kiekrz k/Poznania). Chemia a żywność : materiały X Szkoły Problemów Dydaktyki Chemii / [red. Andrzej Burewicz, Hanna Gulińska]. 1997 BIC( 1/ 0)


98

Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności : praca zbiorowa / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; [aut: Agnieszka Bartoszek et al.]. 1996 BIC( 1/ 0)


99

Żywność, Żywienie a Zdrowie / Instytut Żywności i Żywienia. 1995 BIC( 1/ 0)


No Previous Page Next Page

Możesz korygować swoje wyszukiwanie:

Wybierz bazę:



Biblioteka Uniwersytecka im. Jerzego Giedroycia realizuje zadania: "Upowszechnianie informacji o księgozbiorze Biblioteki Uniwersyteckiej im. Jerzego Giedroycia poprzez opracowanie książek do Katalogu Centralnego NUKAT" oraz "Wzbogacenie Katalogu Centralnego Biblioteki Uniwersyteckiej im. Jerzego Giedroycia w Białymstoku i Centralnego Katalogu NUKAT o rekordy analityczne czasopism naukowych wydawanych na terenie województwa podlaskiego w latach 1944-2017", finansowane w ramach umowy 596/P-DUN/2018 ze środków Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę.
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa WyĹĽszego