Katal. Centralny UWB
Zaloguj
Moje konto
Preferencje
Bazy
Nowości w katalogu CEN
Pomoc
Bazy Online
Indeksy
Wyszukaj
Lista wyników
Poprzednie wyszukiwania
Moja e-półka
Wykaz działów
Strona Biblioteki
 
  Wybrane rekordy:  Wybrany widok  |  Zapisz/wyślij  |  Utwórz podzestaw  |  Zapisz na serwerze  |  Filtr  
  Cały zestaw:  Zaznacz wszystko  |  Odznacz  |  Waga słów  |  Zawęź  |  Dodaj do Mojej e-półki  |   


Wyniki dla Wolny dostęp= "664" ADJ; sortowanie wg roku, potem autora
Opcje sortowania: autora, potem rautora, potem r roku, potem autroku, potem autautora, potem ttytułu, potemtytułu, potemroku, potem tytsygn. potem rokart. potem tyt.
Opcje formatowania :  Ustaw format 951 dla zestawu rekordów 951 Ustaw format 951 dla zestawu rekordów 952 Ustaw format widok skrócony-tabela dla zestawu rekordów 953 Ustaw format 953 dla zestawu rekordów Widok skrócony-tabela
Rekordy 1 - 99 z 124 (maksymalna ilość wyświetlonych i sortowanych rekordów to 6000)  

 
 
No Previous Page   Next Page
#
Autor Tytuł Rok wyd. Lokalizacja   [?] Artykuł w: Pełny tekst
1

Uwarunkowania produkcji żywności. Cz. 6 / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2024 BG( 1/ 0)

2

Uwarunkowania produkcji żywności i odnawialnych źródeł energii. Cz. 5 / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2024 BG( 1/ 0)

3
Michota-Katulska, Ewa. Autor Efektywne zarządzanie żywnością : zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia : podręcznik dla dietetyków / Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan. 2024 BIC( 1/ 0)

4
Bajerska-Jarzębowska, Joanna. Autor Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. 3 / redaktorzy naukowi Jan Gawęcki, Wojciech F. Roszkowski ; autorzy: Joanna Bajerska [i 48 pozostałych]. 2023 BIC( 1/ 0)

5
Wesołowski, Andrzej Janusz. Autor Zastosowanie nieniszczącej metody ultradźwiękowej w badaniach nad jakością oliwy z oliwek extra virgin / Andrzej Janusz Wesołowski. 2023 BG( 1/ 0)

6

Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / redaktor naukowy Jan Gawęcki ; autorzy : Stanisław Berger [i 35 pozostałych]. 2022 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

7

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2 / redaktorzy naukowi: Marian Grzymisławski, Małgorzata Moszak ; autorzy: Joanna Bajerska [i 39 pozostałych]. 2022 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

8

Potencjał biologiczny żywności. Cz. 2 / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2021 BG( 1/ 0)

9

Potencjał biologiczny żywności. Cz. 1 / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2021 BG( 1/ 0)

10

Żywność i jej bezpieczeństwo / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski, Grażyna Jaworska. 2020 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

11

Jakość i bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2020 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

12

Przewodnik do ćwiczeń z żywienia człowieka : zakres podstawowy / pod redakcją Ewy Sicińskiej, Doroty Czerwińskiej i Barbary Pietruszki ; autorzy: Anna Brzozowska [i 17 pozostałych]. 2020 BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

13
Zaidan, George. Autor Składniki : osobliwa chemia tego, co jemy i czym się smarujemy : z nieudolnymi rysunkami autora / George Zaidan ; przełożył Robert Waliś. 2020 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 1)

14
Metcalfe, Robyn Shotwell (1947- ). Autor Food routes : growing bananas in iceland and other tales from the logistics of eating / Robyn S. Metcalfe. 2019 BIC( 1/ 0)

15
Parasecoli, Fabio (1964- ). Autor Food / Fabio Parasecoli. 2019 BIC( 1/ 0)

16
Sikorska, Ewa. Autor Spektroskopia optyczna w ocenie jakości żywności / Ewa Sikorska ; Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. 2019 BIC( 1/ 0)

17

Chemia żywności : praca zbiorowa. 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk. 2019 BIC( 1/ 0)

18

Food forensics : stable isotopes as a guide to authenticity and origin / editors James Francis Carter, Lesley Ann Chesson. 2017 BIC( 1/ 1)

19

Food authentication : management, analysis and regulation / edited by Constantinos A. Georgiou and Georgios P. Danezis. 2017 BIC( 1/ 1)

20
Laganà, Pasqualina. Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności / Pasqualina Laganà, Gabriella Caruso, Caterina Barone, Giorgia Caruso, Salvatore Parisi, Lucia Melcarne, Francesco Mazzù, Antonino Santi Delia ; [pr 2017 BG( 1/ 0)
BIO( 2/ 0)
BIC( 1/ 0)

21

Chemia żywności : praca zbiorowa. 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk. 2017 BIC( 1/ 0)

22

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Biologiczne właściwości składników żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. 2017 BIC( 2/ 0)

23

Jakość żywności - teraźniejszość i przyszłość / redakcja naukowa Anna Augustyńska-Prejsnar, Czesław Puchalski. 2016 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

24
Babicz-Zielińska, Ewa. Sensoryczna ocena jakości żywności / Ewa Babicz-Zielińska, Agnieszka Rybowska, Wiesława Obniska. 2016 BIC( 1/ 0)

25

Wybrane zagadnienia z analizy żywności i żywienia człowieka / pod redakcją Haliny Grajety. 2016 BIC( 1/ 0)

26
Katz, Sandor Ellix (1962- ).. Sztuka fermentacji : praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów / Sandor Ellix Katz ; ze wst 2016 BIC( 1/ 0)

27

Organic food market in Poland / edited by Andrzej Graczyk, Krystyna Mazurek-Łopacińska ; [authors of chapters : Andrzej Graczyk, Karol Kociszewski, Krystyna Mazurek-Łopacińska, Igor Smoliński 2016 BIC( 1/ 0)

28
Ruda, Maria (1950- ).. Konsumenckie zainteresowanie wieprzowymi produktami regionalnymi na Podkarpaciu / Maria Ruda, Bożena Kusz, Janusz Kilar, Dariusz Kusz, Magdalena Kilar. 2016 BIC( 1/ 0)

29
Ruda, Maria (1950- ).. Podkarpacka wołowina : gusty i preferencje konsumentów / Maria Ruda, Janusz Kilar, Magdalena Kilar, Stanisław Zając. 2016 BIC( 1/ 0)

30

Dietetyka praktyczna w ujęciu interdyscyplinarnym / redakcja Michał Skrzypek, Teresa B. Kulik ; Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II. Wydział Nauk Społecznych. 2016 BIC( 1/ 0)

31
Stein, Jürgen (1956- ).. Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię : intoksykacje i inne zagrożenia zdrowia naturalnymi składnikami żywności, dodatkami i zanieczyszc 2016 BIC( 1/ 0)

32

Enzymy w technologii spożywczej / redakcja naukowa Robert J. Whitehurst, Maarten Van Oort ; [z języka angielskiego tłumaczyła Agnieszka Błaszczak]. 2016 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

33

Bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski. 2016 BIC( 1/ 0)

34
Bartoszek-Pączkowska, Agnieszka. Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Biologiczne właściwości składników żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk ; autorzy: Agnieszka Bartoszek, Joanna Cyp 2015 BIC( 1/ 0)

35
Cygan-Szczegielniak, Dorota. Dodatki do żywności / Dorota Cygan-Szczegielniak, Bogdan Janicki, Aleksandra Roślewska, Magdalena Stanek, Karolina Stasiak. 2015 BIC( 1/ 0)

36
Dżugan, Małgorzata. Rola interakcji międzypierwiastkowych w ograniczeniu biodostępności metali ciężkich w łańcuchu pokarmowym człowieka / Małgorzata Dżugan, Monika Wesołowska, Czesław Puchalski, Grzegorz 2015 BIC( 1/ 0)

37

Bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Czesław Puchalski, Małgorzata Dżugan, Anna Augustyńska-Prejsnar. 2015 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

38
Szłyk, Edward (1951- ).. Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności / Edward Szłyk, Marcin Cichosz, Anna Filipiak-Szok, Aneta Jastrzębska, Marzanna Kurzawa. 2015 BIC( 2/ 0)

39
Wołosiak, Rafał. Ocena wybranych procedur oznaczania aktywności przeciwutleniającej składników żywności / Rafał Wołosiak. 2015 BIC( 1/ 0)

40
Zaguła, Grzegorz. Obrazowanie zjawisk przemian fizykochemicznych wybranych grup owoców i warzyw z uprawy ekologicznej w czasie wegetacji i przechowywania / Grzegorz Zaguła, Maria Czernicka, Czesław Puchalski, Ma 2015 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

41
Gil, Marian. Technologia żywności i żywienia / pod redakcją naukową Marka Zina ; [autorzy rozdziałów Marian Gil, Elżbieta Głodek, Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk, Marek Zin]. 2014 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

42
Grimm, Hans-Ulrich (1955- ).. Chemia w pożywieniu : jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą / Hans-Ulrich Grimm ; [tł. Katarzyna Jurczak]. 2014 BG( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

43

Żywność ekologiczna : skrypt do ćwiczeń / pod red. Eweliny Hallmann ; [aut. Ewelina Hallmann [et al.]. 2014 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

44
Pilaczyńska-Szczęśniak, Łucja. Jeść albo nie jeść? / Łucja Pilaczyńska-Szcześniak, Maciej Pawlak ; Akademia Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu. 2014 BIC( 1/ 0)

45

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Emilia Barbara Cybulska [et al.]. 2014 BG( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

46

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Sacharydy, lipidy i białka / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Bronisław Drozdowski [et al.]. 2014 BG( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

47

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Ewa Babicz-Zielińska [et al.]. 2014 BIC( 2/ 1)

48

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii / pod red. Mirosława Słowińskiego. 2014 BIC( 1/ 0)

49
Czerwińska, Dorota. Podstawy żywienia człowieka : podstawy żywienia i higieny : podręcznik do nauki zawodów: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego, kelner w technikum i szkole policealnej. 1 / Dorot 2013 BIC( 1/ 0)

50

Ogólna technologia żywności / pod red. Elżbiety Dłużewskiej i Krzysztofa Leszczyńskiego. 2013 BIC( 1/ 0)

51

Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w biotechnologii żywności : praca zbiorowa / pod red. Małgorzaty Gniewosz i Edyty Lipińskiej ; [aut.: Stanisław Błażejak et al.]. 2013 BIO( 3/ 0)
BIC( 1/ 0)

52
Grimm, Hans-Ulrich (1955- ).. Nie jedz tego! : szkodliwe składniki "zdrowego" jedzenia / Hans-Ulrich Grimm ; [tł. Katarzyna Jurczak]. 2013 BIC( 1/ 1)

53

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności / Edward Szłyk [et al.]. 2013 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

54

Od socjologii medycyny do socjologii żywienia / pod red. Beaty Tobiasz-Adamczyk. 2013 BG( 1/ 0)
WHS( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

55
Wroniak, Małgorzata. Studia nad wpływem wybranych czynników na wartość żywieniową, cechy jakościowe, w tym stabilność oksydatywną i bezpieczeństwo oleju rzepakowego tłoczonego na zimno / Małgorzata Wronia 2013 BIC( 1/ 0)

56
Dżugan, Małgorzata. Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności / Małgorzata Dżugan, Anna Pasternakiewicz ; Uniwersytet Rzeszowski. Wydział Biologiczno-Rolniczy. Katedra Chemii i Toksykologii Żywności. 2012 BG( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

57

Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / red. nauk. Jan Gawęcki ; aut.: Stanisław Berger [et al.]. 2012 BIC( 1/ 0)

58
Jeżewska-Zychowicz, Marzena. Akceptacja nowych produktów żywnościowych i jej uwarunkowania / Marzena Jeżewska-Zychowicz, Maria Jeznach, Małgorzata Kosicka-Gębska. 2012 BIC( 1/ 0)

59

Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności / pod red. Dagmary Orzeł i Jadwigi Biernat. 2012 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

60
Pasternakiewicz, Anna Małgorzata. Ćwiczenia laboratoryjne z toksykologii żywności / Anna Pasternakiewicz, Małgorzata Dżugan ; Uniwersytet Rzeszowski. Wydział Biologiczno-Rolniczy. Katedra Chemii i Toksykologii Żywności. 2012 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

61
Stachelska, Milena Alicja. Ćwiczenia z technologii mleczarskiej / Milena Alicja Stachelska, Antoni Jakubczak ; Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży. 2012 BIC( 1/ 0)

62
Statham, Bill. E 213 : tabele dodatków i składników chemicznych czyli wiesz co jesz / Bill Statham ; [tł. Katarzyna Tryc]. 2012 BIC( 1/ 0)

63
Dries, Jan. Sztuka łączenia pokarmów : co z czym? / Jan i Inge Dries ; [przekł. Dariusz Łyżnik]. 2011 BIC( 1/ 0)

64
Dziuba, Szymon. Poradnik do ćwiczeń laboratoryjnych z wybranych zagadnień technologii przemysłu spożywczego : przemysł zbożowo-młynarski, piekarniczy i cukierniczy / pod red. Katarzyny Szołtysek ; [aut. 2011 BIC( 2/ 0)

65

Jakość i bezpieczeństwo żywności : kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych / pod red. Doroty Nowak. 2011 BIC( 1/ 0)

66

Wybrane zagadnienia z mikrobiologii żywności / pod red. Stanisława Błażejaka i Iwony Gientki ; [aut. Stanisław Błażejak et al.]. 2010 BIO( 2/ 0)
BIC( 2/ 0)

67

Toksykologia żywności : przewodnik do ćwiczeń / pod red. Anny Brzozowskiej. 2010 BIO( 2/ 0)
BIC( 2/ 0)

68

Analiza żywności : zbiór ćwiczeń / pod red. Anny Gronowskiej-Senger. 2010 BIC( 2/ 0)

69

Współczesna margaryna : aspekty technologiczne i żywieniowe : praca zbiorowa / pod red. Krzysztofa Krygiera ; [aut.: Pernille Gerstenberg Kirkeby et al.]. 2010 BIC( 1/ 0)

70

Właściwości fizyczne żywności : praca zbiorowa / pod red. Zbigniewa Pałachy i Iwony Sitkiewicz ; aut.: Ewa Domian [et al.]. 2010 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

71

Mleko : biologia, chemia, analizy / pod red. Tadeusza Szulca. 2010 BIC( 1/ 0)

72

Jakość i prozdrowotne cechy żywności / pod red. Marii Wojtatowicz i Joanny Kawy-Rygielskiej. 2010 BIC( 1/ 0)

73

Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa / autorzy Abdelonahhab Zaid [i 3 pozostałych] ; zespół tłumaczy Iwona Bartkowiak-Broda [i 5 pozostałych]. 2010 BIC( 1/ 0)

74

Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności / [aut. Witold Bekas et al. ; red. Agata Górska, Marta Łobacz]. 2009 BIC( 2/ 0)

75

Wybrane zagadnienia z nauki o żywieniu człowieka : praca zbiorowa / pod red. Jadwigi Biernat ; [aut.: Jadwiga Biernat et al.]. 2009 BIC( 1/ 0)

76

Biologicznie aktywne peptydy i białka żywności : praca zbiorowa / pod red. Jerzego Dziuby i Łucji Fornal ; aut. Włodzimierz Bednarski [et al.]. 2009 BG( 4/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 3/ 0)

77

Ocena żywności i żywienia / pod. red. Marka Zina ; aut. rozdz. Marian Gil [et al.]. 2009 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

78
Noskowicz-Bieroniowa, Helena. Co może miód? / Helena Noskowicz-Bieroniowa. 2009 BIC( 1/ 0)

79

Wybrane zagadnienia z analizy żywności / pod red. Mieczysława Obiedzińskiego. 2009 BIC( 2/ 0)

80

Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [et al.]. 2009 BIC( 1/ 0)

81

Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności / pod red. Andrzeja Jarczyka i Elżbiety Dłużewskiej. 2008 BIC( 2/ 0)

82
Kolanowski, Wojciech. Dodatkowe źródła kwasów tłuszczowych omega-3 w żywieniu człowieka / Wojciech Kolanowski. 2008 BIC( 1/ 1)

83

Leksykon nauki o żywności i żywieniu człowieka oraz polsko-angielski słownik terminów / pod red. Piotra P. Lewickiego. 2008 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

84
Rutkowska, Jarosława. Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności / Jarosława Rutkowska. 2008 BIC( 3/ 0)

85
Świetlikowska, Krystyna. Surowce spożywcze pochodzenia roślinnego / pod red. Krystyny Świetlikowskiej ; [aut.: Krystyna Świetlikowska, Renata Kazimierczak, Grażyna Wasiak-Zys]. 2008 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

86

Utrwalanie i przechowywanie żywności / pod red. Marka Zina ; [aut. rozdz. Marek Zin et al.]. 2008 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

87
Gertig, Henryk (1924-2011).. Bromatologia : zarys nauki o żywności i żywieniu / Henryk Gertig, Juliusz Przysławski. 2007 BIO( 3/ 0)
BIC( 2/ 0)

88

Przeciwutleniacze w żywności : aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne : praca zbiorowa / pod red. Włodzimierza Grajka ; aut.: Wanda Baer-Dubowska [et al.]. 2007 BIC( 1/ 0)

89

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Emilia Barbara Cybulska [et al.]. 2007 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

90

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Ewa Babicz-Zielińska [et al.]. 2007 BG( 1/ 0)
BIO( 2/ 0)
BIC( 1/ 0)

91

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Sacharydy, lipidy i białka / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Bronisław Drozdowski [et al.]. 2007 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

92

Wybrane zagadnienia z technologii żywności / pod red. Marty Mitek i Mirosława Słowińskiego. 2006 BIC( 1/ 0)

93
Szymański, Arkadiusz. Badania retencyjne i oznaczanie wybranych sulfonamidów w środkach spożywczych metodą micelarnej chromatografii cieczowej / Arkadiusz Szymański. 2006 BIC( 1/ 0)

94

Jakość i bezpieczeństwo żywności : uwarunkowania surowcowe, technologiczno-produkcyjne i prawne / pod red. Doroty Witrowej-Rajchert i Doroty Nowak ; [aut. Duda Grażyna et al.]. 2006 BIC( 1/ 0)

95
Jurczak, Marek E. (1938- ).. Mleko - produkcja, badanie, przerób / Marek E. Jurczak. 2005 BIC( 1/ 0)

96
Tajner-Czopek, Agnieszka. Analiza żywności - jakość produktów spożywczych / Agnieszka Tajner-Czopek, Agnieszka Kita. 2005 BIC( 1/ 0)

97

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu : praca zbiorowa / pod red. Jana Gawęckiego i Teresy Mossor-Pietraszewskiej ; aut. Janusz Czapski [et al.]. 2004 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

98
Gronowska-Senger, Anna (1940- ).. Podstawy biooceny żywności / Anna Gronowska-Senger. 2004 BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

99

Metody zapewnienia jakości i bezpieczeństwa w przetwórstwie żywności / pod red. Doroty Witrowej-Rajchert i Doroty Nowak. 2004 BIC( 1/ 0)

No Previous Page Next Page

Możesz korygować swoje wyszukiwanie:

Wybierz bazę: