System Aleph został zastąpiony katalogiem Koha, dostępnym pod adresem: https://katalog.uwb.edu.pl
 
Katal. Centralny UWB
Zaloguj
Moje konto
Preferencje
Bazy
Nowości w katalogu
Pomoc
Bazy Online
Indeksy
Wyszukaj
Lista wyników
Poprzednie wyszukiwania
Moja e-półka
Wykaz działów
Strona Biblioteki
 
  Wybrane rekordy:  Wybrany widok  |  Zapisz/wyślij  |  Utwórz podzestaw  |  Zapisz na serwerze  |  Filtr  
  Cały zestaw:  Zaznacz wszystko  |  Odznacz  |  Waga słów  |  Zawęź  |  Dodaj do Mojej e-półki  |   


Wyniki dla Wolny dostęp= "66"; sortowanie wg roku, potem autora
Opcje sortowania: autora, potem rautora, potem r roku, potem autroku, potem autautora, potem ttytułu, potemtytułu, potemroku, potem tytsygn. potem rokart. potem tyt.
Opcje formatowania :  Ustaw format 951 dla zestawu rekordów 951 Ustaw format 951 dla zestawu rekordów 952 Ustaw format widok skrócony-tabela dla zestawu rekordów 953 Ustaw format 953 dla zestawu rekordów Widok skrócony-tabela
Rekordy 1 - 99 z 468 (maksymalna ilość wyświetlonych i sortowanych rekordów to 6000)  

 
 
No Previous Page   Next Page
#
Autor Tytuł Rok wyd. Lokalizacja   [?] Artykuł w: Pełny tekst
1

Społeczna percepcja zdrowej żywności w świetle interdyscyplinarnej pewności naukowej / Jakub Ali Farhan, Piotr Iwaniuk, Piotr Kaczyński, Bożena Łozowicka, Barbara Mroczko, Karolina Orywal, 2024 BG( 3/ 0)
BWP( 3/ 0)

2

Social perception of healthy food in the light of interdisciplinary scientific certainty / Jakub Ali Farhan, Piotr Iwaniuk, Piotr Kaczyński, Bożena Łozowicka, Barbara Mroczko, Karolina Orywal, 2024 BG( 1/ 0)
BWP( 3/ 0)

3

Uwarunkowania produkcji żywności. Cz. 6 / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2024 BG( 1/ 0)

4

Uwarunkowania produkcji żywności i odnawialnych źródeł energii. Cz. 5 / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2024 BG( 1/ 0)

5
Michota-Katulska, Ewa. Autor Efektywne zarządzanie żywnością : zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia : podręcznik dla dietetyków / Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan. 2024 BIC( 1/ 0)

6
Bajerska-Jarzębowska, Joanna. Autor Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. 3 / redaktorzy naukowi Jan Gawęcki, Wojciech F. Roszkowski ; autorzy: Joanna Bajerska [i 48 pozostałych]. 2023 BIC( 1/ 0)

7
Wesołowski, Andrzej Janusz. Autor Zastosowanie nieniszczącej metody ultradźwiękowej w badaniach nad jakością oliwy z oliwek extra virgin / Andrzej Janusz Wesołowski. 2023 BG( 1/ 0)

8

Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / redaktor naukowy Jan Gawęcki ; autorzy : Stanisław Berger [i 35 pozostałych]. 2022 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

9

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2 / redaktorzy naukowi: Marian Grzymisławski, Małgorzata Moszak ; autorzy: Joanna Bajerska [i 39 pozostałych]. 2022 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

10

Potencjał biologiczny żywności. Cz. 2 / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2021 BG( 1/ 0)

11

Potencjał biologiczny żywności. Cz. 1 / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2021 BG( 1/ 0)

12
Rabek, Jan F. (1935- ). Autor Polimery i ich zastosowania interdyscyplinarne. 2 / Jan F. Rabek. 2021 BIC( 1/ 0)

13
Spiers, Edward M. (1947- ). Autor Agents of war : a history of chemical and biological weapons / Edward M. Spiers. 2021 BIC( 1/ 0)

14
Cebulski, Janusz Józef. Autor Stopy na osnowie fazy międzymetalicznej FeAl / Janusz Cebulski. 2020 BIC( 1/ 0)

15

Żywność i jej bezpieczeństwo / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski, Grażyna Jaworska. 2020 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

16

Jakość i bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. 2020 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

17
Rabek, Jan F. (1935- ). Autor Polimery i ich zastosowania interdyscyplinarne. 1 / Jan F. Rabek. 2020 BIC( 2/ 0)

18

Przewodnik do ćwiczeń z żywienia człowieka : zakres podstawowy / pod redakcją Ewy Sicińskiej, Doroty Czerwińskiej i Barbary Pietruszki ; autorzy: Anna Brzozowska [i 17 pozostałych]. 2020 BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

19
Wąsowski, Jacek. Autor Mikroplastiki w środowisku wodnym / Jacek Wąsowski, Aleksandra Bogdanowicz. 2020 BIO( 2/ 0)
BIC( 2/ 0)

20
Zaidan, George. Autor Składniki : osobliwa chemia tego, co jemy i czym się smarujemy : z nieudolnymi rysunkami autora / George Zaidan ; przełożył Robert Waliś. 2020 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

21
Kowalczyk, Jan (elektronika). Autor Technologia drukowania / Jan Kowalczyk. 2019 BIC( 1/ 0)

22
Metcalfe, Robyn Shotwell (1947- ). Autor Food routes : growing bananas in iceland and other tales from the logistics of eating / Robyn S. Metcalfe. 2019 BIC( 1/ 0)

23
Parasecoli, Fabio (1964- ). Autor Food / Fabio Parasecoli. 2019 BIC( 1/ 0)

24
Ryszkowska, Joanna. Autor Materiały poliuretanowe : wytwarzane z zastosowaniem surowców odnawialnych / Joanna Ryszkowska. 2019 BIC( 1/ 0)

25
Sikorska, Ewa. Autor Spektroskopia optyczna w ocenie jakości żywności / Ewa Sikorska ; Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. 2019 BIC( 1/ 0)

26

Chemia żywności : praca zbiorowa. 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk. 2019 BIC( 1/ 0)

27
Trzaska, Maria. Autor Nanomateriały w budownictwie i architekturze / Maria Trzaska, Zdzisław Trzaska. 2019 BIC( 1/ 0)

28
Bielański, Adam (1912-2016). Autor Podstawy chemii nieorganicznej / Adam Bielański. 2018 BIC2( 1/ 0)

29
Gumowska, Wanda. Autor Corrosion and protection of metals : laboratory exercises / Ewa Rudnik, Wanda Gumowska, Irena Harańczyk ; translation Ewa Rudnik. 2018 BIC( 1/ 0)

30
Przygocki, Władysław. Autor Uporządkowanie makrocząsteczek w polimerach i włóknach / Władysław Przygocki, Andrzej Włochowicz. 2018 BIC( 1/ 0)

31
Schmidt-Szałowski, Krzysztof. Autor Obliczenia technologiczne w przemyśle chemicznym / Krzysztof Schmidt-Szałowski, Krzysztof Krawczyk, Jan Petryk, Jan Sentek. 2018 BIC( 1/ 0)

32
Szkliniarz, Agnieszka Renata. Autor Stopy tytanu z węglem / Agnieszka Szkliniarz. 2018 BIC( 1/ 0)

33

Podstawy biotechnologii przemysłowej : praca zbiorowa / pod redakcją Włodzimierza Bednarskiego i Jana Fiedurka ; autorzy Marek Adamczak, Włodzimierz Bednarski, Jan Fiedurek, R. Gawroński, Jac 2017 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

34
Caruso, Giorgia. Autor Chemia materiałów opakowaniowych / Giorgia Caruso, Luciana Bolzoni, Caterina Barone, Izabela Steinka, Salvatore Parisi, Angela Montanari ; przekład: Agnieszka Błaszczak. 2017 BIC( 1/ 0)
BIC2( 1/ 0)

35

Food forensics : stable isotopes as a guide to authenticity and origin / editors James Francis Carter, Lesley Ann Chesson. 2017 BIC( 1/ 0)

36
Dłuska, Ewa. Autor Makro- i nanoemulsje proste i wielokrotne w procesach chemicznych, biomedycznych i ochronie środowiska / Ewa Dłuska, Agnieszka Markowska-Radomska. 2017 BIC( 1/ 0)

37
Doerner, Max (1870-1939). Autor Materiały malarskie i ich zastosowanie / Max Doerner ; tłumaczenie: Krzysztof Żak. 2017 BIC( 1/ 0)

38

Food authentication : management, analysis and regulation / edited by Constantinos A. Georgiou and Georgios P. Danezis. 2017 BIC( 1/ 0)

39

J. A. Baczewski : jedyna taka wódka, jedyna taka historia / koncepcja, tekst, wybór ilustracji, projekt graficzny Tomasz Lachowski ; tłumaczenie i redakcja tekstów angielskich Jonatha Weber. 2017 BG( 1/ 0)

40
Laganà, Pasqualina. Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności / Pasqualina Laganà, Gabriella Caruso, Caterina Barone, Giorgia Caruso, Salvatore Parisi, Lucia Melcarne, Francesco Mazzù, Antonino Santi Delia ; [pr 2017 BG( 1/ 0)
BIO( 2/ 0)
BIC( 1/ 0)

41
Moraczewski, Krzysztof (inżynieria materiałowa). Studium bezprądowego metalizowania materiałów polimerowych : miedziowanie polilaktydu / Krzysztof Moraczewski. 2017 BIC2( 1/ 0)

42
Rabek, Jan F. (1935- ). Autor Współczesna wiedza o polimerach. 2, Polimery naturalne i syntetyczne, otrzymywanie i zastosowania / Jan F. Rabek. 2017 BIC( 1/ 0)
BIC2( 1/ 0)

43
Rabek, Jan F. (1935- ). Autor Współczesna wiedza o polimerach. 1, Budowa strukturalna polimerów i metody badawcze / Jan F. Rabek. 2017 BIC( 1/ 0)
BIC2( 1/ 0)

44

Chemia żywności : praca zbiorowa. 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk. 2017 BIC( 1/ 0)

45

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Biologiczne właściwości składników żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. 2017 BIC( 2/ 0)

46
Słoma, Marcin. Autor Nanomateriały węglowe w technologii elektroniki drukowanej / Marcin Słoma. 2017 BIC( 1/ 0)

47
Stepczyńska, Magdalena. Studium plazmowego modyfikowania warstwy wierzchniej oraz metod sterylizacji materiałów biodegradowalnych / Magdalena Stepczyńska. 2017 BIC2( 1/ 0)

48

Drewno w energetyce / redakcja naukowa Mateusz Szubel, Wojciech Goryl. 2017 BIC( 1/ 0)

49

Jakość żywności - teraźniejszość i przyszłość / redakcja naukowa Anna Augustyńska-Prejsnar, Czesław Puchalski. 2016 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

50
Babicz-Zielińska, Ewa. Sensoryczna ocena jakości żywności / Ewa Babicz-Zielińska, Agnieszka Rybowska, Wiesława Obniska. 2016 BIC( 1/ 0)

51
Ehrenstein, Gottfried W. (1937- ). Autor Materiały polimerowe : struktura, właściwości, zastosowanie / Gottfried W. Ehrenstein, Żaneta Brocka-Krzemińska. 2016 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

52

Wybrane zagadnienia z analizy żywności i żywienia człowieka / pod redakcją Haliny Grajety. 2016 BIC( 1/ 0)

53
Izdebska-Podsiadły, Joanna. Podstawy BHP i analiza zagrożeń w przemyśle poligraficznym / Joanna Izdebska. 2016 BIC( 1/ 0)

54
Kaczorowski, Witold. Autor Plazmowa modyfikacja biomateriałów polimerowych z wykorzystaniem powłok węglowych / Witold Kaczorowski. 2016 BIC( 1/ 0)

55
Kapusta, Ireneusz. Właściwości fizykochemiczne winogron oraz win produkowanych w południowo-wschodniej Polsce / Ireneusz Kapusta. 2016 BIC2( 1/ 0)

56
Karbownik, Iwona. Modyfikacja włókien z zastosowaniem wybranych technik i nanotechnologii / Iwona Karbownik. 2016 BIC( 1/ 0)

57
Katz, Sandor Ellix (1962- ).. Sztuka fermentacji : praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów / Sandor Ellix Katz ; ze wst 2016 BIC( 1/ 0)

58

Opakowania i pakowanie żywności : wybrane zagadnienia / pod redakcją Krzysztofa Leszczyńskiego i Anny Żbikowskiej. 2016 BIC( 1/ 0)

59
Lewandowski, Witold M. (1947- ).. Technologie ochrony środowiska w przemyśle i energetyce / Witold M. Lewandowski, Robert Aranowski. 2016 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 1)

60
Liszkowska, Joanna. Właściwości sztywnych pianek PUR-PIR otrzymanych z udziałem produktów kondensacji kwasu cytrynowego z diolami i wybranych glikolizatów / Joanna Liszkowska. 2016 BIC2( 1/ 0)

61
Marczewska, Magdalena. Źródła i mechanizmy powstawania ekoinnowacji w przedsiębiorstwach dostawcach technologii środowiskowych / Magdalena Marczewska. 2016 BWEiZ( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)
CDE( 1/ 0)

62

Organic food market in Poland / edited by Andrzej Graczyk, Krystyna Mazurek-Łopacińska ; [authors of chapters : Andrzej Graczyk, Karol Kociszewski, Krystyna Mazurek-Łopacińska, Igor Smoliński 2016 BIC( 1/ 0)

63
Nowak, Anna (nauki ekonomiczne). Biogospodarka jako szansa rozwoju regionów peryferyjnych / [autorzy: Anna Nowak, Armand Kasztelan, Tomasz Kijek, Anna Kobiałka, Artur Krukowski, Anna Matras-Bolibok]. 2016 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

64
Ruda, Maria (1950- ).. Konsumenckie zainteresowanie wieprzowymi produktami regionalnymi na Podkarpaciu / Maria Ruda, Bożena Kusz, Janusz Kilar, Dariusz Kusz, Magdalena Kilar. 2016 BIC( 1/ 0)

65
Ruda, Maria (1950- ).. Podkarpacka wołowina : gusty i preferencje konsumentów / Maria Ruda, Janusz Kilar, Magdalena Kilar, Stanisław Zając. 2016 BIC( 1/ 0)

66
Sedliačik, Ján. Autor Kleje i procesy klejenia / Ján Sedliačik, Mariusz Mamiński. 2016 BIC( 1/ 0)

67
Skorek-Osikowska, Anna. Autor Ocena wpływu wybranych wielkości na przebieg procesu wychwytu dwutlenku węgla z układów energetycznych / Anna Skorek-Osikowska. 2016 BIC( 1/ 0)

68

Dietetyka praktyczna w ujęciu interdyscyplinarnym / redakcja Michał Skrzypek, Teresa B. Kulik ; Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II. Wydział Nauk Społecznych. 2016 BIC( 1/ 0)

69
Stein, Jürgen (1956- ).. Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię : intoksykacje i inne zagrożenia zdrowia naturalnymi składnikami żywności, dodatkami i zanieczyszc 2016 BIC( 1/ 0)

70
Szturo, Marek. Transfer technologii i wdrażanie innowacji / Marek Szturo ; Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie. 2016 BG( 1/ 0)
BWEiZ( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

71

Enzymy w technologii spożywczej / redakcja naukowa Robert J. Whitehurst, Maarten Van Oort ; [z języka angielskiego tłumaczyła Agnieszka Błaszczak]. 2016 BIO( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

72

Bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski. 2016 BIC( 1/ 0)

73
Adamczak, Marek. Biotechnologia żywności : praca zbiorowa / pod redakcją Włodzimierza Bednarskiego, Arnolda Repsa ; autorzy: Marek Adamczak, Andrzej Babuchowski, Włodzimierz Bednarski, Lucjan Jędrychowski, J 2015 BIO( 1/ 1)
BIC2( 1/ 0)

74
Andrzejczuk, Mariusz. Nanomateriały inżynierskie : konstrukcyjne i funkcjonalne / redakcja naukowa Krzysztof Kurzydłowski, Małgorzata Lewandowska ; autorzy : Mariusz Andrzejczuk, Anna Boczkowska, Halina Garbacz, Ka 2015 BIC2( 1/ 0)

75
Bartoszek-Pączkowska, Agnieszka. Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Biologiczne właściwości składników żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk ; autorzy: Agnieszka Bartoszek, Joanna Cyp 2015 BIC( 1/ 0)

76
Cygan-Szczegielniak, Dorota. Dodatki do żywności / Dorota Cygan-Szczegielniak, Bogdan Janicki, Aleksandra Roślewska, Magdalena Stanek, Karolina Stasiak. 2015 BIC( 1/ 0)

77
Dżugan, Małgorzata. Rola interakcji międzypierwiastkowych w ograniczeniu biodostępności metali ciężkich w łańcuchu pokarmowym człowieka / Małgorzata Dżugan, Monika Wesołowska, Czesław Puchalski, Grzegorz 2015 BIC( 1/ 0)

78
Gientkowski, Zdzisław. Elementy elektrotechniki i elektroniki dla wydziałów chemicznych / Zdzisław Gientkowski. 2015 BIC2( 1/ 0)

79
Kaleta, Agnieszka. Podstawy techniki cieplnej w inżynierii rolniczej / Agnieszka Kaleta, Krzysztof Górnicki ; [recenzenci Stanisław Peroń, Zbigniew Szwast ; redaktor Jan Kiryjow]. 2015 BIC( 1/ 0)

80

Chłodnictwo : technologia w piekarni / redakcja naukowa Klaus Lösche ; przekład z języka niemieckiego Agnieszka Błaszczak. 2015 BIC( 1/ 0)

81

Bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Czesław Puchalski, Małgorzata Dżugan, Anna Augustyńska-Prejsnar. 2015 BG( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

82
Struniawski, Jarosław. Ochrona przed czynnikami masowego rażenia / Jarosław Struniawski. 2015 BWP( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

83
Szłyk, Edward (1951- ).. Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności / Edward Szłyk, Marcin Cichosz, Anna Filipiak-Szok, Aneta Jastrzębska, Marzanna Kurzawa. 2015 BIC( 2/ 0)

84
Ulewicz, Małgorzata. Autor Procesy odzysku i recyklingu metali nieżelaznych i stali / Małgorzata Ulewicz. 2015 BIC( 1/ 0)

85
Wołosiak, Rafał. Ocena wybranych procedur oznaczania aktywności przeciwutleniającej składników żywności / Rafał Wołosiak. 2015 BIC( 1/ 0)

86
Zaguła, Grzegorz. Obrazowanie zjawisk przemian fizykochemicznych wybranych grup owoców i warzyw z uprawy ekologicznej w czasie wegetacji i przechowywania / Grzegorz Zaguła, Maria Czernicka, Czesław Puchalski, Ma 2015 BIC( 1/ 0)
BIC2( 1/ 0)

87
Zielonka, Zbigniew. Polskie wojska chemiczne w latach 1945-1991 : organizacja, koncepcje użycia i możliwości bojowe / Zbigniew Wojciech Zielonka ; [recenzenci Zdzisław Cutter, Grzegorz Hryciuk]. 2015 BIC2( 1/ 0)

88

Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu fermentacyjnego / pod red. Stanisława Błażejaka. 2014 BIC( 1/ 0)

89
Gil, Marian. Technologia żywności i żywienia / pod redakcją naukową Marka Zina ; [autorzy rozdziałów Marian Gil, Elżbieta Głodek, Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk, Marek Zin]. 2014 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

90
Goc, Zofia. Skład mineralny i właściwości antyoksydacyjne mleka ludzkiego : wybrane aspekty / Zofia Goc. 2014 BIC2( 1/ 0)

91
Grimm, Hans-Ulrich (1955- ).. Chemia w pożywieniu : jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą / Hans-Ulrich Grimm ; [tł. Katarzyna Jurczak]. 2014 BIC( 2/ 0)
BIC2( 1/ 0)

92

Żywność ekologiczna : skrypt do ćwiczeń / pod red. Eweliny Hallmann ; [aut. Ewelina Hallmann [et al.]. 2014 BG( 1/ 0)
BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

93
Jakucewicz, Stefan (1949- ).. Wstęp do papiernictwa / Stefan Jakucewicz. 2014 BIC( 1/ 0)

94
Jastrzębska, Agnieszka (ceramika). Autor Tworzywa ceramiczne : ćwiczenia laboratoryjne / Agnieszka Jastrzębska, Marek Kostecki, Andrzej R. Olszyna. 2014 BIC( 1/ 0)

95

Preparatyka i analiza związków naturalnych / Regina Kasprzykowska [et al.]. 2014 BIC2( 1/ 0)

96

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego / pod red. Piotra P. Lewickiego ; [aut.: Piotr P. Lewicki et al.]. 2014 BIC( 1/ 0)

97
Pilaczyńska-Szczęśniak, Łucja. Jeść albo nie jeść? / Łucja Pilaczyńska-Szcześniak, Maciej Pawlak ; Akademia Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu. 2014 BIC( 1/ 0)

98

Materiały poliuretanowe / redakcja naukowa Aleksander Prociak, Gabriel Rokicki, Joanna Ryszkowska. 2014 BWF( 1/ 0)
BIC( 1/ 0)

99

Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego ; aut.: Emilia Barbara Cybulska [et al.]. 2014 BIO( 1/ 0)
BIC( 2/ 0)

No Previous Page Next Page

Możesz korygować swoje wyszukiwanie:

Wybierz bazę:
Szukany plik nie został znaleziony na serwerze.
Proszę skontaktować się z administratorem bazy i
poinformować go o tym problemie